El fòrum del sobiranisme progressista enceta la recta final

Membres del grup promotor presenten els continguts de la Convenció 14D.

La trobada del sobiranisme progressista que es realitzarà el 14 de desembre pren forma. En la roda de premsa del Col·legi de Periodistes, Joan Josep Nuet, acompanyat d’altres membres del grup promotor de la iniciativa, han presentat els continguts d’aquest fòrum. La Convenció, que es realitzarà al Campus Ciutadella de la UPF tindrà tres eixos de debat: llibertats republicanes, drets universals, i un altre que tractarà la necessitat de bastir una estratègia unitària republicana.

En aquests debats participaran tot un seguit de rostres coneguts de la política, del món acadèmic i dels moviments socials. Així doncs, a banda del diputat al Congrés, també participaran altres diputats i diputades a la cambra baixa espanyola com Albert Botran o Marta Rosique, així com la senadora Ana Surra, o ex-diputats com Joan Tardà i David Fernàndez. De la mateixa manera, destaca la participació de representants de diverses forces polítiques al Parlament de Catalunya, com Aurora Madaula, Ruben Wagensberg o Salwa El Gharbi, i del món local, com l’ex-alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, o l’ex-alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, així com la regidora de Lleida Jordina Freixenet o la regidora de Girona Amelia Barbero. Del món acadèmic destaca la participació de Tània Verge, professora de Ciència Política i Directora de la Unitat d’Igualtat a la UPF, de Daniel Raventós, professor de sociologia a la UB i editor de la revista SinPermiso, i de David Cassassas, professor de teoria social i política a la UB, tots dos especialistes en la Renda Bàsica Universal. Pel que fa als moviments socials hi haurà persones del món sindical com Marc Sallas o Xavier Díez, i del moviment juvenil, com Lucia Aliagas.

En la roda de premsa també s’ha presentat el web i el logotip de l’esdeveniment, així com altres aspectes del fòrum que aplegarà partits com Poble Lliure, MES, ERC, Sobiranistes, Avancem, EUiA, la Crida, Acció per la República, Comunistes, sindicats com la Intersindical-CSC, organitzacions juvenils com Jovent Republicà i la Joventut Comunista, i entitats socials i fundacions de tot tipus.

En vull veure més+